keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Tiistaikisailua jälleen

Sunita lähti laiturista lämpimässä kesäsäässä kohti tiistaikisoja. Vakikisamiehityksen lisäksi mukana oli ensimmäistä kertaa Sunitan mukana Katri. Alun epäilykset tuulettomasta ja sateisesta säästä haihtuivat, kun vene irtosi rannasta; sää oli lämmin ja kesäisiä sadepilviä ei näkynyt mailla halmeilla.

Tiistiksessä oli tällä erää laskettuna 14 venekuntaa omamme mukaan lukien. Ensimmäinen legi oli spinutaivalta Kolmikulmalle ja keulagastin sähläyksen ansiosta nostimme pienemmän MyWay-spinaakkerimme ylös. Spinaakkeri veti erinomaisesti, mutta isommalla spinulla olisi varmaan irronnut myös kisavoitto. Kolmikulmalta Toppilan portille purjehdittiin sivutuulessa ja siinäpä ei ollut kanssakilpailijoilla nokan koputtamista, vaan kisaajat tulivat perä edellä vastaan.

Loppukirissä maalia kohti jäi taakse paikalla olleiden kisaveneiden kovin kärki ja Sunita irrotti itselleen kakkossijan. Tiistisvoiton otti Kiviniemestä paikalle saapunut Nora. Onnea heille!

Teknisesti kisa oli hyvä suoritus ja purjeiden vaihdot ja käännökset sujuivat rutiinilla. Spinujiippi ei tosin vieläkään lähtenyt heittämällä, sillä spinun säätäminen ilman puomia tuotti tuskaa ja keulavantin halailua. Kokonaisuutena täyden kympin reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti