torstai 23. syyskuuta 2010

Sunitan purjehduskausi päättyi

Sunitan purjehduskausi tältä vuodelta päättyi viime viikonloppuna. Lauantaina tyhjensimme veneen irtotavarasta ja nostimme maston pois. Materiaalisina tappioina tutkaheijastin (tarttui nosturiin) ja yksi vanttia suojaavista metalliputkista (laidan yli mereen). Irtotavaraa (purjeita, pelastusliivejä, vaatteita jne.) kertyi peräkärryllinen ja vähän ylikin.

Moottoriremontin yhteydessä vaihdettiin polttoaineen suodatin ja öljyt talviversioon. Kone oli tätä ennen ajettu kuumaksi. Mahdollisesti laitoimme väärää öljyä, ainakin poistettu versio oli automaattivaihteistolle tarkoitettua ja tilalle laitettu ei. Aikaa tähän pikku operaatioon heilahti jälleen 5-6 tuntia. Niin ja muistiin kevättä ajatellen, Windexi kiristetään kuusiokulma-avaimella - ei Torxilla...

Sunnuntaina nostimme veneen pois telakkamestarin suosiollisella avustuksella. Veneitä oli jonossa neljä meitä ennen, joten nostot eivät olleet vielä todenteolla alkaneet. Tästä syystä myös veneen pesuun koleassa ja sateisessa säässä jäi enemmän aikaa ja eriasteinen lima puunattiin kyljistä pois painepesurin avustuksella. Samalla koneen merivesijäähdytykseen laitettiin pakkasnesteet paikalleen jäätymisen estämiseksi. Niin ja toinen muistijuttu, termostaattia ei moottorissa ole, joten sitä ei tarvitse irrottaa. Niin ja vielä, pakkasnesteelle ja moottoriöljylle on omat vaihtoletkut vaihto-operaatioita varten.

Tälle syksylle on vielä edessä katoksen pystyttäminen ja jaksamisen mukaan vesihiontaa ja muuta remppaa. On niitä tosin mukavampi kevätauringossa tehdä, kuin räntäsateessa...

Ensi viikonloppuna on edessä vielä kauden virallinen päätöskilpailu, eli Räntärace Iin Röyttään. Startti 11.00 lauantaiaamuna ja perillä odottavat Valon juhlat seuran majalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti