sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Edea Ocean Race

Edea Ocean Race (ex Matala Ocean Race) purjehdittiin hyvässä tuulessa tiistaipurjehduksen rataa noudattaen. Purjevalintana oli tuulen vuoksi pieni itseskuuttaava fokka, joka sai Sunitan sivutuulella suorastaan lentoon. Huiput kävivät yli kymmenessä solmussa!

Kolmikulmalle saavuttiin Busybodyn perässä ja kääntömerkin jälkeen ei spinaakkereita näkynyt LYS-2 ja LYS-3 -veneillä kovasta ja osin puuskittaisesta tuulesta johtuen. Yksi hai kokeili, mutta havaitsi homman epätoivoiseksi. Kisaan osallistui lopulta 59 venekuntaa, joten Oulun edustalla oli hetkellisesti suorastaan ruuhkaa. Havereiltaan ei vältytty, kun kaksi venettä kolaroi sillä seurauksella, että toisesta katkesi masto. Muutenkin pientä kisavahinkoa oli nähtävissä mm. revennyt isopurje.

Luoviosuus Toppilan porteilta maaliin ei sitten mennytkään kovin rapoisasti ja sijoitus oli lopulta kymmenes. Tulokset menivät sekuntipeliksi, mutta yhtä kaikki - nopeammin olisi silti pitänyt mennä. Purjevalinta herätti keskustelua jälkikäteen epäonnistuneen luovivaiheen vuoksi. Loistavan sivutuuliosuuden jälkeen penkin alle mennyt luoviosuus oli kokonaisuudessaan harmillinen juttu.

Iltapäivän ja illan tilaisuus oli uudistunut ja lohta sai tällä kertaa Kiikelissä olleesta teltasta punkun kera. Taustabändiäkin oli nostettu lavalle ja illan palkintojenjaossa oli jo teltta täynnä ja tunnelma katossa.

Keulagastille keikka oli varsin rento, mitä nyt piti välillä istuskelupaikkaa vaihtaa. Muutama kuva ilmestyy tänne myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti