sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kohti Gårdsvikeniä

Seuraava legi oli Båtskärnäsistä Gårdsvikeniin. Aamun kipparikokouksessa tuulitilanne näytti todella heikolta ja päätettiin, että purjeveneet kulkevat avomeren kautta parempia tuulia tavoitellakseen. Käytännössä päivä oli kuitenkin tuuleton ja matka tehtiin koko eskaaderin osalta moottoria käyttäen.

Eskaaderi kääntyy Båtskärnäsin edustalla. Moottoriveneet lähtevät rantareittiä pitkin Gårdsvikeniin, purjeveneet jatkavat optimistisesti suoraan.

Saaressa sijainnut satama oli jälleen täynnä. Gårdsvikeniä isännöi paikallinen suurehko veneilyseura Töre Båtklubb. Pari eskaaderivenettä suunnisti samassa Bergön saaressa 500 metrin päässä sijanneeseen Kohamnin satamaan. Suuren suosion syynä (Kohamnin sijaan) taisi olla eskaaderilaisille luvattu savustettu kala.

Totta tosiaan - satamaan saavuttaessa tarjolla oli savustettua ahventa ja suolasilakkaa savustusmestarin ja paikallisten seuralaisten tarjoamana. Kalat tarjottiin luonnollisestin ohuen tunnbrödin kera.

Isopurje nostettiin pariin kertaan heikossa / olemattomassa tuulessa ylös ja sen seurauksena barduunoiden kiinnitykset lähtivät mastosta paikaltaan. Eskaaderilaisille tarjottiinkin viihdettä, kun Seppo nostettiin vinssaamalla mastoon korjaustöihin. Vapaaehtoisia kiipeäjiä ei ollut liiemmälti tarjolla. Synkästä taivaasta huolimatta säät olivat muuten kelvolliset.

Töre Båtklubbenin tarjoamat puitteet olivat varsin mainiot. Satamassa oli astianpesupaikka, hyvä sauna ja jopa kelluva hyppytorni satama-altaan keskellä. Illalla täällä(kin) järjestettiin eskaaderilaisille levytanssit seuran majalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti