torstai 16. heinäkuuta 2009

Sinne ja takaisin

Eskaaderi vietti yhden kokonaisen päivän Piteåssa ja eskaaderilaiset viettivät runsassateisen päivän kukin tavallaan kaupungilla. Lähes kaikki purjehtijat kävivät hypistelemässä Clas Ohlssonilla purjehdustarvikkeita.

Illalla koitti päätöspäivällisen aika ja tilaisuudessa sitten taputeltiin hyväksi läsnäolijat. Järjestelyorganisaatio oli ehditty taputella jo aiemmin päivällä olleessa kaupungin tervehdystilaisuudessa.

Illan kuluessa uusi pörriäinen ilmestyi eskaaderin yläpuolelle kiertelemään.

Pörriäinen kävi moikkaamassa eskaaderiväkeä, joka on näkyvissä juhlimassa edessä olevalla patiolla. Eskaaderin moottoriveneet ovat kiinnittyneenä hyvin varustellun veneilykeskuksen venepaikoille.

Juhlaliputus kahdessa eskaaderiveneessä. Moottoriveneet lähtivät ylittämään Perämerta päivällisten päätyttyä tyyntä ilmaa hyödyntäen.

Paikallinen purjehtija seuraavana päivänä. Veneilykulttuuri oli painottunut moottoriveneilyyn.

Eskaaderi lähtee Piteåsta perjantaiaamuna n. klo 09.00. Silta avataan 10.00.

PetCat ylittää Perämerta.

Viidentoista tunnin purjehduksen ja osittaisen moottorilla ajon jälkeen Sunita saapui Marjaniemeen. Matka oli sinänsä tapahtumaköyhä ja pelätty maininki jäi vähäiseksi. Tuuliolot vaihtelivat kohtuullisesti niukkaan ja spinaakkerin käyttöä piti hillitä ohikulkeneiden saderintamien vuoksi. Marjaniemessä ei paljoa puuhailtu, vaan siirryttiin suoraan nukkumaan. Muut eskaaderiveneet olivat ajaneet matkan koneella ja olivat noin puolta tuntia aiemmin perillä.

Seuraavana aamuna Juha lähti bussilla Ouluun ja vene jatkoi purjehdusta Hailuodon rantareittiä pitkin takaisin Ouluun. Kuvassa tutumpia maisemia Oulun merialueelta. Lisäjännitystä matkantekoon toi epävarmuus siitä, onko suistoalue ruoppausten vuoksi ylipäätään auki. Annettu yhteyshenkilö ei osoittautunut sataman päässä yhteistyöhaluiseksi, joten pikkujännitys pysyi päällä loppuun asti. Satama oli kuitenkin saavuttaessa auki ja ruoppausalus kurnutti sivummalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti