keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Matkalla Piteån keskustaan

Svinörasta eskaaderi suuntasi kulkunsa kohti Piteån keskustaa. Tuulta piisasi tällä kertaa varsin reilusti ja peltigenoaan ei tarvinnut juuri turvautua. Piteåta (Piitime) lähestyessä taivaanrannan pilvet kertoivat varsin selkeäsanaisesti, että vettä on tulossa niskaan.

Pitsundsbron sillan avausta odotellessa vesitaso päätti lähteä lentelemään eskaaderia sivuten.

Vesitaso kierteli hetken päällä ja liiteli sitten pois jonnekin. Taustalla silta. Kuulemma sillan saa tilauksesta avattua soittamalla jollekulle viskaalille 3h ennen avaushetkeä.

Raukat piteålaiset ovat joutuneet rakentamaan talonsa noin lähelle vesirajaa. Ikävästi käy vinkka mereltä pihapiiriin ja omaan laituriinkaan ei todennäköisesti mahdu kovin isoa venettä. Paitsi tietysti oma vesitaso.

Eskaaderin purjeveneet alittavat sillan. Sillan alta mahtuivat alta 15 metriset veneet, joten eskaaderin pääosa oli jo hyvää vauhtia kiinnittymässä Södra hamniin purjeveneiden odotellessa.

Eskaaderin purjeveneet parkissa Piteån Södra hamnissa.

Piteåssa oli aikaa käydä katselemassa vanhaa kaupungintaloa, jonka esikuvana oli ollut 1800-luvun "Finno-Russian Timber Empiren" innoittama puumökkityyli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti