lauantai 24. heinäkuuta 2010

Tuloksia ja seurantaa

Kolme kisapäivää olivat ohi ja oli aika arvioida tuloksia.

Kisat ovat muuten seurattavissa jälkikäteen GPSseuranta.netin kautta:
Palvelusta näkee veneiden reitit, ajat ja sijoituksen. Kilpailukäytäntöä tuntemattomille tiedoksi, että ensimmäinen vene ei kuitenkaan kisaa aina johda vaan lopullisiin aikoihin lasketaan venekohtaiset tasoituskertoimet mukaan. Esimerkiksi Sunitan lopullinen aika on purjehdittu aika x 1,23, Meta-Baronin aika x 1,37 ja Sinilinnun aika x 1,22. "Oikea" tasoituskerroin lienee LYS-luokissa ikuinen keskustelunaihe ja yleensä jos ei pärjätä, niin silloin kilpailijan tasoituskerroin on laskettu väärin :)

Tuloksia

Kilpailulautakunnalla oli jaettavana runsaasti palkintopyttyjä. Jokaisen osakilpailun kuusi parasta saivat maljat ja lisäksi jaettiin varsinainen Pohjanlahden Regatan kokonaiskisan voittopalkinto kolmelle parhaalle.

Pyttyä pöydällä.

Odottava tunnelma.

Palkintojenjako tapahtui paikalliseen tapaan kaksikielisesti ja osatulkkauksella. Palkintoja jakanut tuomari jaksoi kääntää suomeksi juttunsa ensimmäisen viiden minuutin ajan, joten valitettavasti kirjoittajan pitää hieman arvailla tuloksia.

Sunitalle tuli kaksi pyttyä sijoista 5. ja 6., Sinilinnulle yksi pytty avomerikisan vitossijasta ja Meta-Baronille kaksi pyttyä kakkos- ja kolmossijoista. Näillä kokonaispisteillä Meta-Baron (ilmeisesti) tuli kokonaiskisassa kolmoseksi (vai neljänneksi?) ja Sunitan sijoitus jäi kuudenneksi. Virallisia tuloksia ei nähty ja täyttä varmuutta asiasta ei kirjoittajalla nyt ole. Tulokset tulevat varmaan joskus SSJ.nu -sivustolle, tarkistetaan sitten. Kisan voittaja saattoi olla S/Y Brunhilde ja muut kärkisijat menivät todennäköisesti S/Y Trixielle ja S/Y Solveigille. Hai-sarjan voittajista ei jäänyt kirjoittajalle oikein mitään käsitystä.

Meta-Baronin miehistö ei saanut seistyä suorassa yhden kuvan vertaa. Mutta pokaali oli ansaittu!

Sunitan osalta tulokseen oltiin tyytyväisiä. Kisaan osallistuneet veneet edustivat osin Suomen huippuja ja pärjäsimme vertailussa vähintään kohtuullisesti. Lisäksi Sunita oli käytännössä kisoissa koko ajan matkavarustuksessa, siinä missä kanssakisaajat saattoivat purkaa kyydistä kaiken ylimääräisen akuista lähtien. Toki olisimme voineet näin menetellä itsekin. Vähän meitä tietysti kaiveli se saaristopurjehduksen kolme minuuttia, jotka olisivat kirkastaneet todennäköisesti kokonaissijoitusta pykälän parin verran.

SSJ valmistautui 120-vuotisjuhlallisuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti