keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Eskaaderi starttaa virallisesti

Taas pilvipoutainen aamu, yöllä on sadellut pikkuisen. Lähtö on klo 10 kipparikokouksen jälkeen, varsinainen eskaaderi alkaa nyt. Järjestäytyneesti lähdemme, moottoriveneet ensin nopeimmista hitaampiin. Purjeveneet ryhmänä taivaanrannalla olivat aluksi komea näky, kunnes hajaantuvat pikku hiljaa.

Meille tuuli oli välillä liian heikko, joten jouduimme osan matkasta ajamaan koneella ehtiäksemme Kluntarna-saarelle, jonne joka tapauksessa saavumme vasta illan suussa. Paikka on todella hieno nähtävyys, jo kaukaa mereltä erottautuvat korkeat kalliot. Kiireellä piti tutustua saaren sisäosiin, jossa nähtävyytenä kallioiden lisäksi kalastajakylä, vanhoja ja uusia labyrintteja sekä näköalatorni. Itse asiassa koko saari on nähtävyys sinänsä.

Ruokailuksi saari tarjoaa sianlihaa ja perunasalaattia. Saunoja on kaksi, joissa vuorotellaan ruoanlaiton ohessa. Satama on aika pieni ja veneet ovat ahtaasti, varsinkin kun tilaa piti jättää myös vuorolaivan käynnille. Saarelle on siis jatkuva liikennöinti ja lomamökkeihin tulijoille kulku varmistettu. Paikalla on myös kaksi reipasta tyttöä oppaana. Meidän osalta ilta vaan jää tosi lyhyeksi, toki hitaampien veneiden osalta vielä lyhyemmäksi. Meillä oli vaan tunne, että katseltavaa olisi riittänyt pitemmäksi aikaa. No, seuraavalla kerralla sitten.

/Ritva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti