torstai 12. heinäkuuta 2012

Gubben-ottelu Gårdsvikenissä

Gastit kiiruhtavat aamulla saaren nähtävyyksiä katsomaan. Hyvin ehtii, kun meidän veneessä on totuttu aikaisiin aamuherätyksiin. Pilvipouta edelleen. Tiedossa on matka Töreen, Gårdsvikenin satamaan. Tuuli antaa mahdollisuuden ajella lähes koko matkan spinnulla, sehän on purjehtijalle yhtä juhlaa.

Saaren rannassa Juhani Maukku ottaa vastaan vesiskooterilla ja ohjaa oikeaan satamaan, niitähän on lähekkäin kaksi. Paikka on kaunis, tiedossa on ”Perämeren paras” saunakin, joka olemme aikaisemmin testanneet ja hyväksi havainneet. Uimarantakin on, mutta sen verran on öljyä laineilla, ettei uiminen houkuta tällä kertaa (jollekin oli sattunut vuoto veneestä).

Meidän veneessä syötiin italialaista ruokaa. Unohtumatonta oli.

Rannassa oli maaottelu, peliä luulimme aluksi mölkyksi, mutta se olikin nimeltään Gubben. Säännöt muuttuivat pelin edetessä, mutta maaotteluhenkeä oli ilmassa. Ruotsalaiset voittivat, eikä ihme, heidänhän oli pelikin ja säännöt. Hauskaa oli eikä kuolemanvakavaa kuitenkaan. Ilta jatkui iloisissa merkeissä tanssin ja muun hauskanpidon merkeissä. Näissä lajeissa kunnostautuivat erityisesti ruotsalaiset, jotka osaavat näköjään ottaa ilon irti paljon näkyvämmin kuin me suomalaiset. Saaressa oli baari, josta saattoi ostaa virvokkeita, jos piti omia säästää.

Nyt oli sääskiä, muttei niin paljon, että olisi pitänyt ruveta sääskiverkkoa veneeseen suunnittemaan ja ompelemaan. Eli vielä säästyttiin käsitöiltä.

/Ritva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti