perjantai 20. heinäkuuta 2012

Makeaa mahan täydeltä

Kokoelma makeita välipaloja ja jälkiruokia, mitä vuoden 2012 eskaaderilla syötiin. Osa tehtiin etukäteen maissa ja osa veneessä.

CANTUCCINI

500 g di vehnäjauhoja
300 g di sokeria
300 g di manteleita / suklaata
3 munaa
Raastettu sitruunan kuori
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl hunajaa
hyppysellinen suolaa
vettä keksimassan muotoiluun jos tarpeen

Paahda mantelit noin 180 asteisessa uunissa, kunnes alkavat tuoksua / pilko suklaa pieniksi rakeiksi. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri, suola, hunaja ja sitruunankuori.
Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja niiden sekaan lisätty leivinjauhe.

Pilko paahdetut mantelit suurpiirteisesti ja lisää ne / suklaamurut taikinaan. Muotoile massasta 3-5 pötköä (käsien kastaminen kylmässä vedessä helpottaa muotilua) ja laita ne 180 asteeseen noin 20
minuutiksi. Ota pötköt uunista, alenna lämpötila 150 asteeseen. Anna pötköjen jäähtyä hetki ja leikkaa ne noin sentinpaksuisiksi vinoiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet taas uuninpellille väljästi ja laita ne takaisin uuniin noin 15 minuutiksi.

FÖRTJUSANDE HASSELNÖTKAKOR

300 gr jauhettuja hasselpähkinöitä
50 gr kokonaisia hasselpähkinöitä
3 munaa
3 dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhetut hasselpähkinät. Lusikoi taikinasta leivinpaperille pieniä taikinakasoja ja koristele kasat hasselpähkinällä. Paista 170-asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes keksien huiput alkavat kevyesti ruskettua.

TORNION LETUT

5 dl maitoa
2 kpl kanamunia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa

Paistamiseen voita. Päälle esim. raastettua suklaata, viikunahilloa ja kermavaahtoa.

TUTTI FRUTTI HEDELMÄSALAATTI

2 appelsiinia
2 omenaa
2 päärynää / 2 nektariinia
2 dl mehua
Pähkinöitä

Pilko ja sekoita. Anna maustua tunti tai kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti